Sundhed

Opskriften på Sunde øjne

Du kender sikkert den om kaninen, der ikke behøver briller, fordi den spiser så mange gulerødder. Men vidste du, at den gamle vittighed har en kerne af sandhed i sig?
Hvis ikke, så kan det være fordi øjenpleje er et lidt overset område, når vi taler om sundhed. Og det er en skam, for i virkeligheden kan noget så simpelt som en gulerod gøre en positiv forskel for dine øjne. Læs mere om gode råd, som giver sunde øjne – på både kort og lang sigt. Og så har vi samlet en masse spændende opskrifter med råvarer der holde dine øjne sunde hele livet igennem på www.sundeøjne.nu.
Opskrifterne er udarbejdet i samarbejde med blogger Stephanie Alemanno.

Fem gode råd, som kan gavne din øjensundhed:

• Skru ned for animalsk fedt, og sæt fed fisk, avocado og plantebaserede olier på menuen. De sunde fedtstoffer er med at ”smøre” øjnene, så man mindsker risikoen for tørre øjne.

• Skru op for vitaminerne! A-, C- og E-vitaminer er især gode for dit syn. En god tommelfingerregel er at spise grøntsager efter regnbuens farver for at give kroppen de vitaminer, den har brug for.

• Giv øjnene en pause fra skærmen! Optimalt set bør man hvert 20. minut holde 20 sekunders pause, hvor man blinker 20 gange. Man bør også jævnligt kigge ud ad vinduet, så øjnene ikke kun udsættes for den korte distance.

• Spis masser af groft grønt som kål, gulerødder, broccoli og ikke mindst spinat – det styrker nethinden og mindsker risikoen for at udvikle Type 2 diabetes.

• Husk solbrillerne – året rundt! UV-strålerne kan skade øjenlåg, hornhinder og linser både på stranden og på skiferien.